Äventyret 2008

Äventyret 2008

Kom med på årets sommarläger i äventyrets tecken.

På Almö i Karlskrona skärgård kommer du vecka 31 kommer du uppleva en spännande vecka under de historiska gamla ekarna i Blekinge.

Inför....

MiniorPosted by Per Klemmedsson Tue, March 11, 2008 19:53:48

Måndag 10/3. Minior Kristianstad har haft möte inför lägret och arbetat vidare på våra olika karaktärer. Scouterna fick göra lite rekvisita till sina roller:

Bonde och Fiskare: Fiskespö

Riddare: Sköld

Värdshuspiga och Värdshusdräng: Huckle och penningpåse

Vi hann även med ett litet besök i värdshuset där vi fick lite fika och scouterna fick träffa 4 andra figurer som kommer att vara på lägret: Den skrockfulla bonden, den late byggmästaren, den bestämmda värdshusvärdinnan och den elake fogden som kommer att kräva oss på skatt (bonden tycker inte om fogden smiley).

/Per, ledare minior Kristianstad

PS. Vad har ni andra gjort på era inför lägret möten? DS.

  • Comments(1)//3.kristianstadscout.se/#post9

Första träffen inför Äventyret 08

MiniorPosted by Per Klemmedsson Sun, February 10, 2008 21:29:43

Onsdag 6/2.

Första träffen inför sommarlägret ÄVENTYRET-08.

Samtliga miniorer från Nosaby, Näsby-Österslöv och Kristianstad samlades i Nosaby scoutkårs lokalen. Vi fick träffa trollkaren Puch och bondmoran Clara från lägret som berättade om vad skall hända i fantasivärlden under vecka 31 i sommar på Almö i Blekinge skärgård

Vi inledde med att Puch förklarade vad som skulle hända på lägret och vad minorscouterna skulle ha för "roller" på lägret. En miniorscout fick välja följande karaktärer:

Bonde, Fiskare, Värdshusdräng/Piga, Riddare och Gycklare

Scouterna fick välja en karaktär som sedan skall följa dem i förberedelserna inför lägret och sedan fick de hitta på sin person (namn, ålder, socila ställning etc.) och vilka egenskaper den personen hade: Fattig eller rik, elak eller snäll, bra egenskaper, dåliga egenskaper etc. Lite tufft för en minior att komma på alla saker i fantasin men de kämpade på. Bland miniorerna i Kristianstad var Värdshuspiga/dräng mycket populärt.

Många av scouterna tycker nog det var spännande, flera blev säkert sugna att åka på lägret.

Träffade en miniormamma ett par dager senare. Hennes son ville inte alls åka på lägret men efter onsdagens möte hade han varit helt lyrisk! Nu skulle han absolut med!

/Per Klemmedsson, miniorledare Kristianstad

  • Comments(1)//3.kristianstadscout.se/#post6