Kristianstad Scoutkårs blogg

Kristianstad Scoutkårs blogg

blogg.kristianstadscout.se

Här skriver vi om vad som händer på kårens olika avdelningar och arrangemang.

Tanken är också att kårens medlemmar ska kunna gå in och hitta den senaste informationen om en kommande hajk, möte mm.

Ny termin med Bäverscouterna

BäverPosted by Per Klemmedsson Sun, January 12, 2014 20:08:22
På torsdag 16/1 18:00 drar terminen igång igen för bäverscouterna!

Vi ses!

//Ledarna

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post618

Samarbete med Bäverscouterna

BäverPosted by Per Klemmedsson Fri, September 20, 2013 23:11:00
I torsdags hade bäverscouterna sitt nadra möte för terminen, de flesta hade hittat tillbaka till Udden från förra veckan vilket var kul.

Dagens möte fokuserade mycket på att lära känna varandra, samarbete och vi lärde oss mer om djuret Bäver.
  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post612

Terminstart Bäverscouterna

BäverPosted by Per Klemmedsson Fri, September 13, 2013 05:59:50
Torsdag 12/9 och det var terminstart för Bäverscouterna. 16 förväntansfulla 7-åringar hade kommit till Udden och skulle ha sitt första scoutmöte.

Vi började med lite into och presentation av ledarena och lite andra praktiska saker så som var toan finns. Sedan delades gruppen upp i fyra mindre grupper som sedan fick gå runt på lite stationer, vi hade bl.a. vattentransport, scoutmemory och vi kastade pil.

Kvällen fortsatte med lekar och sedan avlutades den med att vi lärde oss bäversången och bäverropet. Vi ses nästa vecka och då få alla bävrar görna ta med en kompis!

//Ledarna

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post611

Jag kan!

BäverPosted by Per Klemmedsson Fri, October 26, 2012 08:25:16

Torsdag 25/10. Dagens brev från Bengans vän var från Sol som uppmanade bäverscouterna att lära sig tända tändstickor, använmda en lykta och lära sig knyta en råbandsknop......så det blev dagens program.

När vi kunde det så blev bävrarna introducerade för leken "Skog, berg och dal" och sedan lärde vi oss en par nya sånger.

Nu är det lov en vecka!

PS. Glöm inte en tvättad vit t-shirt till mötet den 15/11! DS.

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post583

Chiffer

BäverPosted by Per Klemmedsson Fri, October 19, 2012 08:19:32

Torsdag 18/10. Alla bäverscouterna var på plats idag vilket naturligtvis var väldigt rilogt, vi har fått ett par nya också de senaste veckorna.....men det finns plats för några till så känner ni en 7 åring som skulle gilla scouterna så hälsa de välkomna.

Kvällen började med stolstafett vilket är en utmärkt samarbetsövning. Alla stolar stod fint på rad i början och sedan var det fullt kaos i stora salen med stolar och bäverscouter överallt.

Denna kväll hade bäverscouterna fått ett meddelande med en ledtråd från självaste kidnappade Bengan men det var som ett chiffen på en hemligt språk som vi inte kunde så vi fick lära oss chiffer för att klara det. Meddelandet var mycket spännan de och en hint om att Bengan finns på en mörk plats.

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post582

Elda!

BäverPosted by Per Klemmedsson Fri, October 12, 2012 09:02:44

Torsdag 11/10. Denna kväll var det utekväll och bäverscouterna fick instruktioner att de skulle prova på och elda och de gjorde de. De fick även prova att tända på och lägga på mer ved. När elden brunnit ned så grillade vi marshmallows.

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post580

Spåra....

BäverPosted by Per Klemmedsson Fri, October 05, 2012 11:15:48

Torsdag 4/10. Idag fick vi ett brev fårn vår kompis Falköga om att bävrarna skulle lära sig om spårtecken och spåra för att senare kunna leta upp Bengan som är försvunnen. Före det lekta vi en lek som fick ut på att samla ärtpr med klädnypor vilket inte var det lättaste.

Vi lärde oss grunderna om spårtecken och sedan so fick vi göra egna tecken av pinnar och bygga små spårteckenbanor inne i scoutstugan. Sedan gick vi ut och följde en runda i mörkret (tur att vi hade ficklampor) och då lärde vi oss även mer om djuret bävern. På slutet av rundan fick vi en ledtråd av Falköga, det var ett ljus och en tändsticksask.....undrar vad det kan betyda?

OBS! Nästa gång är vi ute hela mötet! Ta med regnkläder! DS.

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post578

Dollarjakt

BäverPosted by Per Klemmedsson Thu, October 04, 2012 08:11:03

Torsdag 27/9. Idag fick bäverscouterna ett brev av sina nya vänner. Där stod det att Bengan (vår bävermascot) är kidnappad och nu måste bävrarna göra en mängd uppdrag och lösa uppgifter för att få chansen att hitta honom igen.

Dagens uppgift var att göra uppdrag och samla dollars som senare skall användas för att betala en lösensumma till kidnapparna. Uppgifterna var blandade bl.a. skulle man spika spik, leta löv, sjunga en sång, räkna ut ledarnas gemensamma ålder etc.

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post577
Next »