Kristianstad Scoutkårs blogg

Kristianstad Scoutkårs blogg

blogg.kristianstadscout.se

Här skriver vi om vad som händer på kårens olika avdelningar och arrangemang.

Tanken är också att kårens medlemmar ska kunna gå in och hitta den senaste informationen om en kommande hajk, möte mm.

Bilder från Camp-In-Camp

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Wed, August 10, 2011 19:52:00
Bilder från Camp-In-Camp finns nu på kåres fotogalleri. Se här!

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post533

Culture Festival Day

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Fri, August 05, 2011 07:40:20

Idag åkte hela Camp-in-Camp till World Scout Jamoboree i Rinkaby. Bussarna kom vid 9-tiden och sedan var vi i Rinkaby vi ca 10:30. Eftersom vi var så många fick inte alla åka buss utan några ledare fick åka bil. Vi hade med oss vår fina lägerflagga samt lite andra vimplar i våra lägerfärger vilket var mycket bra under dagen då vi kunde se var vår grupp var.

I Rinkaby fick vi inledningsvis en rundvandring med guide (sam bara pratade engelska så vi översatte så gott vi kunde). Vi slutade denna runda vid mataffären i stadsdelen Sommar där vi fikade vår medhavda fika och sedan var det fri tid.

Alla vi delades upp i smågrupper (ledare + några scouter) och sedan fick vi uppleva lägret hur vi själva ville. En del handlade i shopen, en del köpte glass, en del provade diverse aktiviteter tex. tivolit eller utsiktstornet. Det var rätt lång kö på sina ställen men alla fick nog prova något de ville. Många gick runt i byarna och där bjöds det på mat, uppträde och kultur från de olika länderna, det var mycket roligt att se. En del hann även träffa lite nya vänner som vi hade träffat på Camp-In-Camp. Bl.a. träffade vi scouter från USA, Hong Kong, Holland och Libanon som hade varit på Camp-in-Camp.

Vid 4-tiden var vi tillbaka vid vår matplats och då fick vi mat där och sedan började ett långt karnevalståg med sång, rop och dans. Vi var med och startade i Sommar och vi hade med oss gult tyd som vi "klädde ut om med". Hela detta tåg vandrade sedan i långsam takt mot stora scenen och fler och fler anstöt rill oss. Klockan 20:00 bjöds på stor show med temat Naturen. Artisterna som uppträdde var Timbaktu och Hoffmaestro och det var bra ös som kanske inte riktigt passade de yngsta scouterna (som dessutom var ganska trötta).

Ca 22:10 satt vi scouterna på bussarna och lite efter 22:30 var de framme vid Högskolans parkering där föräldrana hämtade dem.

Totalt sett var det en lång och tuff men ändå fantakstisk och händelserik dag och nu kan alla säga att de upplevt, sett, hört, luktat och smakat på en World Scout Jamboree. Jag tror att många gärna vill göra det igen. Kanke readan 2015 i Japan eller 2019 i USA.

  • Comments(3)//blogg.kristianstadscout.se/#post527

Onsdag

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Wed, August 03, 2011 23:24:16

Det var sista morgonen med gäster idag, vissa av dem hade sovit ute i natt och det hade nog varit lite fuktigt. Programmet fortsatte som vanligt med bad....förlåt kanot. De flesta paddlade men många av gästerna badeade mycket också.

När bussarna hade gått hem vid lunchtid så rasade lägret dvs. vi började riva samtidigt som scouterna hade skattjakt där de bl.a. fick riva tält och "svinta" grytor. Skattjakten slutade med att de hittade skattkistan som innehöll godis.

På kvällena hade vi fest med grillbuffe och därefter blev det disco innan vi lade oss.

Nu laddar vi för resa till WSJ och Culture Festival Day. Bussen går 09:00 från lägret och sedan blir det flera aktiviteter på området under dagen. Det hela avslutas med en show 20:00. Bussarna går hem någon gång efter 22:00 och sedan ses vi på Högskolans parkering (tiden läggs ut på den andre bloggen , kanske även på denna).

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post525

Tisdag

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Wed, August 03, 2011 07:13:22

En ny dag på läget, med nya vänner att ta farväl av och nya vänner som kommer. Vid morgonsamlingen så var det lite uppträde och alla gästerna sjöng den officiella WSJ lägersången "Changing the world" (den har en mycket bra text).

Vid lunchtid fick nya gäster, det var bl.a. från Slovenien, Ungern, Luxenburg, Japan och Taiwan.

Programet fortsatte som vanligt med bl.a lekar, trapperspår och hantverk. Vädret var mycket varmt hela dagen och ute på kanot var det många som badade både frivilligt och ofrivilligt.

På kvällen var det lägerbål men denna kväll så hoppade spårarscouterna över detta och badade istället vilket var helt rätt beslut.

Nu väntar en roligt sistadag på lägret och en mycket lång dag på lägret i Rinkaby.  • Comments(2)//blogg.kristianstadscout.se/#post522

Lugnet före stormen

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Wed, August 03, 2011 07:05:33

En morgon på lägret  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post521

Måndag

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Tue, August 02, 2011 07:12:23

Måndagen började som vanligt med frukost och morgonsamling. Idag var det spårarscouterna som hissade flaggorna och det gjorde de riktigt bra.

Dagens fortsatte med samma aktiviteter som igår med eller utan utländska scouter. Trapperspårer och kanotingen är mycket populär hos våra gäster, en del har nog aldrig paddlat i sitt liv tididare så det är en syn för gudarna när de ger sig ut på vattnet. En av kårens egna ledare hade lite otur i trapperspåret, hon trillade i ett gyttjehål på spåret men tyvärr fick vi inga foto på det hela.

Vi sa även färväl till våra nya vänner under eftermiddagen och alla gäster fick ett fint Camp-In-Camp märke av oss. Vi fick även en del fina presenter av dem. Samtidigt tog vi emot nya gäster. Vi fick 147 scouter från bl.a. Schweiz, Österrike, Tyskland, Polen, Egypten, Libanon, Polen, Holland och Canada. Några av den bodde i samma camp på WSJ som våra scouter från Kristianstad och de visste vilka de var. Tyskarna som kom var mycket nöjda med platsen, de hade hoppas på en fin plats i skogen med en sjö där de kunde paddla och bada och det fick de!

Igår var det även den stora besökardagan, flera föräldrar och släktingar hälsade på och det tyckte scouterna var roligt. Vi fick även vår första försälndelse post och den delade vi ut under kvällen.

Vi avslutade kvällen med lägerbål med nya uppträden från våra gäster.

PS. Ni tittar väl även på scoutbloggen på Kristianstadbladets hemsida? Där bloggars det även från lägret. DS.

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post519

Bilder söndag

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Mon, August 01, 2011 07:31:35


  • Comments(1)//blogg.kristianstadscout.se/#post516

En internationell scoutupplevelse

Camp-in-Camp 2011Posted by Per Klemmedsson Mon, August 01, 2011 07:14:40

Jag hade svårt att somna i natt, det var så mycket intryck som skulle bearbetas. Jag har en av mina bästa scoutupplevelser någonsing. Det hela handlar om at stå på ett ställe ( i ösregn) och laga mat tillsamman med scouter från 15 länder. Det var ett häftigt, roligt och fantastiskt kaos, det var MÖTEN mellan scouter och olika kulturer.

Under söndagen så har scouter och intenationela gäster gjort olika proramaktiviteter, en del tillsammans och en del enskilt. Det har varit kanot, badutflykt, trapperspår, tillverkning av söljor och Jerikospel. Själv var jag med min grupp och spelade jeriko (ett spel där man springen på ett område i skogen och salmar bokstäver samtidigt som man inte skall bli fångad av motståndarlaget). Det har varit fint väder i princip hela dagen men på kvällen kom det en väldigt rejäl regnskur.

Til slut under kvällen fick alla sin mat. Vi svenskar fick kycklinggryta med ris och gästerna hade ganska enkel mat och en del var rätt hungriga så vi bjöd dem på vår gryta vilket var mycket uppskattat, speciellt av hollandäarna som bara hade ätit korv med bröd.

Våra scouer försöker verkligen prata eller träffa våra gäster även om språket sätter lite spärrar för de yngre men de försöker vekligen och det är mycket rolit att se. Alla gäster är mycket positiva till Camp-in-camp lägret och kommentarar som "detta är en av de bästa Jamboreeaktiviteterna nagonsing jag varit på".

På kvällen hade vi lägerbål där vi fick se flera roliga sången/spex från de andra länder kombierat med både svenska och engelska sånger. Häftigast var kanske den italienska sången men roligast var förmodligen den portogiskaska fiske sketchen (den skall vi göra någon annan gång).

/Per

PS. Skall ni hälsa på era barn så gör det på sen eftermiddag-kväll. mellan 17:00-20:00 ar vi matlagning och då kan det vara lämpligt (då kan de kanske vara med er en stund), Resten av agen har vi aktiviteter och efter 20:00 har vi läerål. DS.

  • Comments(1)//blogg.kristianstadscout.se/#post515
Next »