Kristianstad Scoutkårs blogg

Kristianstad Scoutkårs blogg

blogg.kristianstadscout.se

Här skriver vi om vad som händer på kårens olika avdelningar och arrangemang.

Tanken är också att kårens medlemmar ska kunna gå in och hitta den senaste informationen om en kommande hajk, möte mm.

På besök

SpårarePosted by Per Klemmedsson Sun, February 12, 2012 09:01:14

En gång scout - alltid scout. Just det, jag har inte slutat helt och hållet men håller upp lite just nu. MEN i måndags gjorde jag och Clara ett kärt besök hos Spårarscouterna och deras möte, det stod DOLLARJAKT på programmet.

Dollarjakt går ut på att patrullen får en bunte dollar och sedan skall de få denna hög at växa. Det gör de genom att göra uppgifter och lyckats de så får de fler dollar. Vissa uppgifter kan vara svårare och då kan man köpa hjälp vilket då gör att man inte tjänar lika mycket.

Uppgifterna var bland annat baka sockerkaka och diska, bygga en bår och bära en person i den, peka ut väderstrecken, lösa klurigheter, få en lampa att lysa, kasta bollar, spika spik i en stock, Kims spel och bygga med lego.

När kvällen närmade sig sitt slut så samlades grupperna i stora salen och då var de auktion och då kunde grupperna bjuda på det som såldes för sina intjänade dollar. Det blev en hetsik auktion där alla patruller fick med sig något gott när det vara slut.

För min och Claras del var detta en mycket trevlig kväll. Vi kommer säkert och hälsar på någon gång till i vår och sedan så hoppas jag att vi ses på KÅRHAJKEN!

//Per och Clara

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post545

Hajk

SpårarePosted by Per Klemmedsson Sun, May 29, 2011 20:14:49
I helgen har kårens Spårarscouter haft avslutningshajk. Vi samlades i Lerjevallen där vi på förmiddagen reste tält och byggde upp spisar som vi kunde laga helgens mat på. Vi lunchtid började vi elda och göra Hajkbomber som lade på elden. Det var gott men några bomber blev lite brända så vi fick göra om några.

Under eftermiddagen paddlade vi kanot i Lerjesjön tillsammans med ledarna och under tiden för var det några som förberedde fikat och det var Fattiga riddare. Efter fikat så fick scouterna själva prova på att paddla och det gick mycket bra!

Till kvällsmat åt vi makaroner och köttbullar och sedan var det fri lek tills det var lägerbål senare på kvällen. Under lägerbålet var det roligt och det bjöds på en och annan överraskning. Efter lägerbålet så var det kvällsfika och sedan lade vi oss i våra tält och scouterna somnade väldigt fort.

Under söndagens så åt vi frukost och sedan så paddlade vi igen och till lunchen gick vi iväg och åt korv med börd vid pulkabacken. Kristianstadbladet var också och hälsade på under förmiddagen så vi hoppas det blir ett trevligt reportage i måndagens tidning. Läs det här.

Vi avslutade och sedan 14:00 åkte 19 st väldigt nöjda spårarscouter hem!Nu är det slut på terminen och vi ses på lägret eller till hösten.

/Ledarna


  • Comments(1)//blogg.kristianstadscout.se/#post473

En tur till Ekenabben

SpårarePosted by Per Klemmedsson Sun, May 22, 2011 21:58:10
Måndag 15/5. Spårarscouterna gick till Ekenabben denna kväll och på vägen dit hade vi en tipsrunda med flera kluriga frågor. Hur många barn hade Kalle Anka egentligen....

Väl på plats på Ekenabben så delades vi in i två grupper där den ena gruppen gick till tornet och tittade på fåglar medans den andra gruppen gjorde visselpiporVi avslutade med fika och sedan delade vi ut märken till dem som inte var med på S:t George. De som inte var med då skall få ett märke

/Ledarna

PS1. Glöm inte anmäla er till hajken. Det blir mycket skoj där. De som vill får prova att paddla och det blir även en "favorit i respris". Anmälan senast nu på måndag 23/5. DS1.

PS2. Vi kommer att dela ut diplom till de som har tagit övriga märken under terminen. Alla har klarar Surramärket och 1-2 märken till. De som vill ha märkena kan köpa dem för 15 kr/st. Dessa märken går att köpa på mötet, på hajken eller till hösten DS2.


  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post470

Hajk

SpårarePosted by Per Klemmedsson Tue, May 10, 2011 18:34:11
Inbjudan till vårens Spårarhajk! Helgen den 28-29/5 är det hajk för Spårarscouterna i Lerjevallen. Denna lapp har delats ut på mötena i veckan.


Anmälan senast den 23/5

Vi ses på Hajken!

/Ledarna

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post465

Bromöte

SpårarePosted by Per Klemmedsson Tue, May 10, 2011 18:30:38
Måndag 9/5. Idag var Bäverscouterna på besök hos oss för att lära känna oss scouter och ledare inför hösten. Under kvällen så grillade vi pinnbröd, kastade livlina, lekte tre-i-rad och spelade Spårarbrännboll (fd. Miniorbrännboll)


Nästa vecka blir det WoodKraft. Vi starta 18:00 på Udden men slytar 20:00 vid Ekenabben.

/Ledarna

PS.

Extra information om märken
. De som inte var med på S:t George får sitt märke "Foten" på något av de nästkommande mötena. Alla kommer att få ett märke.

När det gäller de märken som ni tagit under terminen (Elda, Matlagning, Teater, Hitta Vilse och Klura) så får ni reda på vilka märken ni tagit under nästa möte. Dessa märken köper ni själva av oss, de kostar 15 kr/st. Varje scout har klarat 1-3 st märken per person. Ta med jämna pengar så får ni märken av oss.

DS.


  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post464

Spårare i Vattenriket

SpårarePosted by Per Klemmedsson Tue, May 03, 2011 21:49:26
Måndag 2/5

Denna måndag samlades spårarscouterna vid Naturum. De flesta hade hoppas att vi skulle in dit men det gick inte. Vi gav istället först ut på en vandring i vattenriket och spångarna. Scouterna tycket det var lite mysigt och spännande att gå på spångarna men så mycket annat djurliv såg vi inte ( de skrämde vi bort)

Därefter spelade vi brännboll i Tivoliparken och fikade


Nästa vecka är det Bromöte. 1-års Spårarscouter (födda 02) har möte som vanligt på måndag. 2-års spårarscouter (födda 01) har möte med Upptäckarscouterna på tisdagen mellan 18:30 och 20:00.

/Ledarna


  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post463

Spårarinfo

SpårarePosted by Per Klemmedsson Sun, May 01, 2011 19:47:14
Hej,

här kommer lite spårarinfo

2/5
Samling 18:00 vid Naturums parkering, avslutning 20:00 på samma plats.

9/5
Bro-möte med Bäverscouterna. De som är 1:a års (födda 02) går på detta möte som vi har tillsamman med Bäverscouterna som skall börja till hösten

För de som är 2:a års spårarscouter (födda 01) så har ni bro-möte tisdagen den 10/5 på Udden mellan 18:30-20:00 då ni besöker Upptäckarscouterna

Märken.
För se som undrar om märket ni fick på S:t George. Det heter "Foten" och skall sitta på scoutskjortans vänstra arm under distriktsmärket.

När det gäller de märken som vi tagit under terminen på märkesmötena så kommer ni att kunna köpa dem. Ni kommer snart att få reda på vilka märken ni kan köpa.

Vi ses!

/Ledarna

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post461

Märkestagning del 3

SpårarePosted by Per Klemmedsson Mon, April 11, 2011 22:22:05
Måndag 11/4. Idag var det sista kvällen med märkestagning för Spårarscouterna. Vi gjorde det sista för att ta våra märken eller så fick de scouter som rean vara klara försöka ta ett mörke till. Under kvällen så spelade Teatergruppen in sina filmer om Allemansrätten så de blev klara och godkända. Hitta vilse, Klura och Elda fick också ett antal nya och godkända märkestagare.

När vi nu summerar det hela kan vi konstatera att alla som var med på Surrning för ca en månad sedan är godkända för Surramärket samt att de flesta övriga som varit med är godkända för ytterligare 1-2 märken. Dessa märken är
Klura
Hitta vilse
Elda
Matlagning

På nästa möte får ni reda på vilka märken ni tagit och sedan går det att köpa dem för ca 10 kr st.

Under kvällens möte delade vi även ut information om de kommande veckorna. De 2 nästkommande måndagarna är lediga för det är lov och helg så nästa möte blir den 2/5 och där både börjar och slutar vi på Naturum. Tiderna är 18:00-20:00.

Glöm inte heller S:t George den 23/4 på Spånkull. Vi startar 11:00. Mer info kommer i ett bifogat dokument/Ledarna

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post455
Next »