Kristianstad Scoutkårs blogg

Kristianstad Scoutkårs blogg

blogg.kristianstadscout.se

Här skriver vi om vad som händer på kårens olika avdelningar och arrangemang.

Tanken är också att kårens medlemmar ska kunna gå in och hitta den senaste informationen om en kommande hajk, möte mm.

Föräldrar på besök

ÄventyrarePosted by Johanna Fri, October 16, 2015 17:08:45
Så här lite i efterhand bloggar jag om äventyrarnas möte. Vi hade något så läskigt som föräldrarmöte och det var en liten tapper skara som kom till udden för att ta del av den information som Ledarna hade att berätta. Erik var där med några bilder fråns hans äventyr i Japan vilket var sjukt häftigt att se. Under tiden som bilderna visades fick vi ställa frågor och han berätta lite. Erik hade med sig alla bilder från årets sommarläger och visa och medans vi satt och titta på bilder fick vi mumsa på go fika som scouterna baka förra veckan. Det var chokladmuffins, citronmuffins och chokladbollar. Nästa vecka står det lekar på programmet så missa inte det för det blir kanonkul 😄

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post630

Cupcake

ÄventyrarePosted by Johanna Sat, March 10, 2012 16:18:21
På pogramet i kväll stod det baka och det vi skulle baka var cupcakes. Vi fick vars 2 muffins som vi skulle dekorera med frosting, glasyr och olika sorters strössel.

I kväll var inte Gunvor här så det vara bara Håkan, Erik och Gunvors inhoppare och för att Gunvor skulle se att Håkan och Erik har sköt sig skulle jag lägga ut lite bilder på resultatet. Vi var nog alla överens om att vi hade jättekul.

Visst ser det goda ut ?

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post548

TV-spels hajk

ÄventyrarePosted by Johanna Sun, October 30, 2011 10:09:57

Nu i helgen har patrullarna eller "Äventyrarna" som vi nu heter på Udden och stökade. Vi hade TV-spel och myshajk.

Vi startade kl 19.00 på Udden med att koppla upp tv-apparater och alla spel olika tv-spel som man kan tänka sig. Lite senare var det dags att äta och då blev det så klart pizza. Så vi avbröt vårt spelande för en kort stund för att äta.

Efter vi hade ätit så fortsatte vi att spela. Vi spelade allt möjligt men de 3 populäraste spelen var nog eye-toy , något spel till ps3 där man mördar människor och något spel till wii där man mördar kaniner på olika sätt.

Efter ett lite tag kom allt godis, chips och popcorn fram. Vi gjorde allt för att hålla oss vakan så länge som möjligt, kl 24.00 gav både Gunvor och Håkan upp.

Är man uppe så sent på natten så brukar man bli hungrig så vid 3 på natten började folk äta pizzarester. Någon gång vid 5 på morgonen gav jag och några till upp så då gick vi och la oss.

Kl 08.30 vaknade i igen efter typ 3 timmars sömn. Det var väldigt många av killarna som hade bestämt sig för att de skulle "dygna" och de lyckades de oxå med. Det fanns alltså några som inta sov något på hela hajken.

Lite senare när oxå Gunvor och Håkan hade vaknat blev det frukost, nybakta frallebullar och oboy. Sen var det dags att städa och då var inte alla lika pigga längre och kl 11.00 slutade hajken nöjda och trötta och jag tror att alla åkte hem och gjorde samma sak , SOV

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post540

Reflektioner från lägret.

WSJ 2011Posted by Johanna Tue, August 09, 2011 22:04:10

Så har ett par dagar efter lägret så har jag lite reflektioner om World Scout Jamboree. Vi alla fyra deltagare från kåren överens om att detta var det häftigaste lägret vi har varit med på någonsin.

Det var jättehärligt att vara på lägerområdet. Från första dagen kändes det som att alla kände varandra, alla var så snälla och glada mot varandra. Språket var heller inget problem, sa man ett ord på engelska och man sa fel så brydde sig ingen, man förstod varandra ändå.

Detta var inte bara ett scoutläger, det vara världens största ungdomsarrangemang.

Alla som tror att scouting bara är att knyta knopar och tälja pinnar borde hälsat på detta läger, de hade nog ändrat sin uppfattning.

Ett av teman för lägret var ju möten mellan människor, kulturer och världar och det lyckedes verkligen. Jag har fått en ny syn på vad scouting är efter detta läger. Bara för att du är från andra sidan jordklotet så behöver man inte vara så olika.

Ni som inte åkte på lägret, åk till Japan om fyra år för en Jamoboree måste upplevas.

Sämst på lägret No 1: Bränd mat

Sämt på lägret No 2: Vädret

Sämst av allt: Tvestjärtar i sovsäcken.

Bäst på lägret No 1: När vi lärde fransmannen små grodorna

Bäst på lägret No 2: Avslutningsshowen

Bäst av allt: Gå runt på lägerområdet och träffa scouter från alla världens hörn!

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post532

De sista timmarna

WSJ 2011Posted by Johanna Sun, August 07, 2011 18:45:20

I gårkväll var vi på en stor avslutningsshow vid stora scenen. Konfransie för kvällen var Johan "Kajan" Waller som försökte skämta en hel del. Det var flera artister på plats, det började med David Lemma som har skrivit lägersången "Changing the world". Sedan sjöng Sanna Nilesen som "Kajan" påpekade att hon kom från Bromölla och därefter Kate Ryan.

Kvällen höjdpunkt nr 1 var när Europe kom på scen och sjöng "The final countdown" och hela publiken jublade trots att det regnade mycket denna kväll. Kungen gjorde senare både vågen och raketen vilket var kvällens höjdare nr 2, nu har 40000 scouter sett honom göra det vilket är ganska coolt.

Kvällen avslutades med ett jättestort fyrverkeri.

Efter en kort natts sömn steg vi upp tidigt och möttes av en väldigt grå himmel. Idag har vi rivit lägret, städat och diskat och bytt bort våra jackor.

Klockan 12:00 checkade vi ut från Rinkaby, trötta men väldigt nöjda!

Hälsningar från Johanna, Emelie, Elin och Oscar

  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post531

Dag 12

WSJ 2011Posted by Johanna Sat, August 06, 2011 21:00:21
Hej :)
I dag började vi dagen med sovmorgon, vi fick inte lämna tälten från tidigast kl 9.00.
Var jätteskönt, vi behövde sovmorgon :D

I dag har ju varit den riktiga sista dagen. I mon kl 13.00 går våra bussar tillbaka till flygfältet och vi måste lämna Rinkabyfältet
:)
Så i dag har vi bytt bort alla märken som vi hade kvar. Vi har oxå rivit hela vårt läger så nu står bara våra tält kvar.

Kommer bli lite tråkigt att lämna allt i mon men samtidigt ska det bli skönt att komma hem efter tolv nätter i tält :)

Just nu sitter vi och väntar på att avslutningsshowen ska börja, går rykten om en känd artist :)
Mer om showen kommer i mon.

/Johanna, Elin, Emelie och Oscar
  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post530

Tävlingen avgjord

WSJ 2011Posted by Johanna Sat, August 06, 2011 11:14:09
Vi har nu en vinnare av tävlingen :)
SSB står för Sweden Sexy Bitches
Och det var Annelie som gissa rätt så grattis till dig och du vann en WSJ kåsa och en spork :)

Grattis / Johanna, Emelie, Elin och Oscar

  • Comments(2)//blogg.kristianstadscout.se/#post529

Dag 11

WSJ 2011Posted by Johanna Fri, August 05, 2011 22:35:27

Hejsan :)
I dag har vi varit på vår sista aktivitet som hette Quest. Vi var alla överens om att denna aktiviteten var roligast. Efter alla aktiviteter som vi har gjort så har man fått en träpärla med aktivitetens symbol på och efter som det var den sista i dag så har vi nu ett jättefint armband :D

Nu i eftermiddag har vi haft fritt så vi har
passat på att göra allt det vi inte hunnit med
än och ändå har vi jättemycket kvar som vi
vill göra. I mon har vi sovmorgon och sen har vi fritt nästan hela dagen så då ska vi försöka byta bort våra sista märken och göra allt vi vill. På kvällen i mon ska det vara avslutningsshow, kommer nog bli superhäftigt :D

Nu tycker vi att ni har blivit dåliga på att gissa vad SSB står för så här kommer första s:et (Sweden). Resten får ni lista ut själva.
Lycka till :)

God natt / Johanna, Emelie, Elin och Oscar


  • Comments(0)//blogg.kristianstadscout.se/#post528
Next »